^Top

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Asociaţia Urmaşii lui Neemia

Cel mai bun tip de conducător este cel ce face urmaşi

Test Biblic

Alianţa Familiilor 2016

Termeni biblici in greaca :

Dați click pe linkul de deasupra

Termeni biblici în ebraică :

Dați click pe linkul de deasupra


Versetul zilei   Versete de memorat


Dumnezeu are ceva special pentru dumneavoastră astăzi.
x

Sugar Bar contents go here

Pentru a fi lider al unui popor, nu este important cât de mult câştigi de pe urma acestui lucru, ci cât de mult slujeşti acelor oameni a căror conducător eşti. Vrei ca toţi să te asculte, dar te porţi ca un tiran cu ei; rezultatul va fi ascultare de frică şi la urmă vei fi urât şi alungat. Autoritatea nu se câştigă prin forţă şi impunerea tuturor ideilor personale, ci se câştigă arătând înţelegere faţă de nevoile altora şi făcând pe ceilalţi să înţeleagă ascultarea ca un lucru bun pentru el şi pentru cei din jur cu care convieţuieşte. Domnul Isus nu a avut o atitudine de a le impune ceva ucenicilor, ci El Însuşi a slujit. A avut autoritate faţă de ei prin dragoste şi slujire, dând un exemplu practic în acest sens...


Mai multe...


                   Noi despre noi

       Alianţa Familiilor din România este o organizaţie a societăţii civile, care promovează valorilor tradiţionale în ceea ce priveşte viaţa şi familia. Familia şi căminul sunt elemente esenţiale ale împlinirii personale. Aceste lucruri, alături de valorile spirituale, ne conferă stabilitate şi un sistem de referinţă absolut. După Revoluţia din 1989, valorile familiei au început să fie atacate şi a apărut propaganda unor stiluri de viaţă „alternative”: concubinaj, homosexualitate... alături de liberalizarea avorturilor şi a divorţurilor. Instituţia familiei este discreditată şi, ca urmare, România se confruntă cu o îngrijorătoare criză demografică. Sub sloganul „drepturilor omului” şi al „modernismului”, ni se cere să acceptăm „valori” străine de spiritul naţional, creştin, al poporului român.

Ce facem

Legile care se aplică unui popor suveran trebuie să reflecte valorile şi credinţele acelui popor. În contextul intrării României în Uniunea Europeană, legislaţia românească a început să fie armonizată cu legislaţia UE. Deşi scopul acestui proces este acela de a crea un cadru legislativ cât mai unitar la nivel unional, în multe privinţe această armonizare s-a făcut cu ignorarea tradiţiilor legislative, morale, culturale şi religioase specifice fiecărui stat membru. AFR se implică în formularea legilor naţionale, astfel încât acestea să nu contravină valorilor naţionale. Credem că rolul politicienilor este acela de a-i reprezenta pe cei ce i-au ales şi valorile lor. Introducerea votului uninominal în anul 2008 le-a oferit alegătorilor un instrument de responsabilizare a candidaţilor. Începând de la alegerile naţionale din 30 noiembrie 2008, AFR analizează candidaturile politicienilor şi publică recomandări de vot sau de respingere sub forma unui Ghid al alegătorului care este distribuit extensiv în ţară şi diaspora. În acest fel, alegătorii ştiu dacă un candidat merită votat sau nu. Detalii despre AFRVotează pot fi găsite la www.alianta-familiilor.ro/alegeri.html Un alt exemplu de implicare a fost noul Cod al Familiei, dezbătut şi promovat în anul 2009, în care am definit căsătoria ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie. În spatele uşilor închise s-a desfăşurat o confruntare ideologică cu unele asociaţii care încercau să introducă în Cod căsătoriile şi adopţiile homosexuale şi care chiar au militat pentru retragerea noului Cod, văzând că nu le sunt satisfăcute pretenţiile.

Proiectul civic pentru revizuirea Constituţiei

      În anul 2006, câţiva cetăţeni au demarat o iniţiativă civică pentru modificarea Constituţiei. Articolul 48 din Constituţie prevedea (şi prevede) că familia se întemeiază pe acordul liber consimţit al "soţilor". Întrucât termenul "soţi" nu implică neapărat un bărbat şi o femeie, acei cetăţeni au considerat necesară reformularea şi clarificarea articolului 48.

Conform Legii 189/1999, cetăţenii au constituit un comitet de iniţiativă care a început, prin reprezentanţi locali în toată ţara, să strângă minimum legal de 500.000 de semnături. Prin implicarea a numeroşi voluntari şi cu sprijinul Bisericii şi al multor asociaţii (vezi lista mai jos), în cinci luni s-au strâns aprox. 650.000 de semnături.

De ce este necesară modificarea Constituţiei? În unele ţări în care, la fel, Constituţia era neclară, unii judecători au decis că legea fundamentală nu opreşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În alte ţări, în care Constituţia nu conţinea o definiţie clară a familiei, parlamentarii au legalizat "căsătoriile homosexuale" fără să se consulte cu cetăţenii (cazul Franţei şi al Cehiei). Dacă România va avea o definiţie clară, "un bărbat şi o femeie", în Constituţie, nimeni nu va putea legaliza acele aşa-zise "căsătorii" întrucât ar trebui modificată şi Constituţia, iar aceasta se face cu votul cetăţenilor, prin referendum. Actualul proces de formulare a unei noi Constituţii este un prilej, atât pentru cetăţenii care au semnat pentru comitetul de iniţiativă de mai sus, cât şi pentru restul societăţii civile, să ceară clarificarea definiţiei familiei în Constituţie.

Cele 650.000 de semnături strânse în 2006 au fost depuse spre validare la Curtea Constituţională. Aceasta le-a validat, însă a oprit continuarea proiectului pentru că semnăturilor le lipsea dispersia teritorială (cel puţin 21 de judeţe cu minim 20.000 de semnături). Nu au existat obiecţiuni faţă de substanţa proiectului - modificarea definiţiei familiei în Constituţie. În anul 2007, cetăţenii implicaţi în comitetul de iniţiativă pentru modificarea Constituţiei au format Alianţa Familiilor din România, care continuă demersurile pentru protejarea familiei prin Constituţie.

Proiectul sus-menţionat s-a bucurat de o largă susţinere organizaţională şi cetăţenească. Au fost alături de noi:

Mitropolia Moldovei si Bucovinei
Mitropolia Munteniei si Dobrogei
Mitropolia Banatului
Episcopia ortodoxă a Bihorului
Episcopia ortodoxă a Râmnicului
Uniunea Creştină Baptistă
Biserica lui Dumnezeu Apostolică - Cultul Penticostal
Episcopia romano-catolică de Bucureşti
Episcopia romano-catolică de Iaşi
Biserica Greco-Catolică
Biserica Creştină după Evanghelie
Convenţia Baptistă Maghiară
Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România (ASCOR)
Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova
Asociaţia Pro-Vita pentru Copii Născuţi si Nenăscuţi
Asociaţia Pro-Vita, Sibiu
Asociaţia Darul Vieţii, Timişoara
Fundaţia "Solidaritate si Speranţă", Iaşi
Asociaţia Noua Dreaptă
Convenţia bisericilor baptiste româneşti din SUA si Canada
Convenţia bisericilor penticostale româneşti din SUA si Canada
Ziarul Romanian Times, Statele Unite
Romanian American Society of Oregon, Statele Unite

 

pagină sus

You have no rights to post comments

Calendar

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Site actualizat cu 3 luni în urmă
Urmasii lui Neemia Copyright © 2010 - 2018
Urmaşii lui Neemia PRchecker.info
Privacy Policy & Terms of Use All Rights Reserved