^Top

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Asociaţia Urmaşii lui Neemia

Cel mai bun tip de conducător este cel ce face urmaşiDumnezeu are ceva special pentru dumneavoastră astăzi.
x

Sugar Bar contents go here

Pentru a fi lider al unui popor, nu este important cât de mult câştigi de pe urma acestui lucru, ci cât de mult slujeşti acelor oameni a căror conducător eşti. Vrei ca toţi să te asculte, dar te porţi ca un tiran cu ei; rezultatul va fi ascultare de frică şi la urmă vei fi urât şi alungat. Autoritatea nu se câştigă prin forţă şi impunerea tuturor ideilor personale, ci se câştigă arătând înţelegere faţă de nevoile altora şi făcând pe ceilalţi să înţeleagă ascultarea ca un lucru bun pentru el şi pentru cei din jur cu care convieţuieşte. Domnul Isus nu a avut o atitudine de a le impune ceva ucenicilor, ci El Însuşi a slujit. A avut autoritate faţă de ei prin dragoste şi slujire, dând un exemplu practic în acest sens...


Mai multe...


CREDINTA si INCREDEREA in Dumnezeu si NU in oameni
Despre credinţă s-a vorbit mult. Este deja obişnuit să se vorbească despre credinţă şi să se spună ceva de felul următor: fără credinţă este cu neputinţă, să fim mântuiti şi să fim plăcuţi lui Dumnezeu.
Aş dori ca acest studiu pe versete biblice să scoată la iveală ce vrea Dumnezeu ca noi să ştim despre credinţă şi cum trebuie noi să lucrăm împreună cu El prin credinţă. Ne place să ni se spună că El ascultă rugaciunile celor ce se încred în El, dar parcă tot mai puţine rugăciuni sunt ascultate în ziua de astăzi. De ce? Sau există ceva care-L impiedică pe Dumnezeu să ne asculte? In afară de vechiul duşman cunoscut:diavolul, poate că este necredinţa, un alt "duşman" al nostru?
Răspunsurile le vom avea la sfârşit, când vom fi văzut ce spune fiecare verset despre incredere, credinţă şi credincioşie.

Comentarii pe versete
Exodul 4:1 Moise a răspuns şi a zis: „Iată că n-au să mă creadă, nici n-au să asculte de glasul meu. Ci vor zice: „Nu ţi s-a arătat Domnul!”
si ca o legatura cu versetul 1, versetul 5 spune: „Iată” a zis Domnul „ce vei face, ca să creadă că ţi s -a arătat Domnul, Dumnezeul părinţilor lor: Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.”
Comentariu:Cand omul ii spune lui Dumnezeu ca cei din jur n-au sa creada, atunci Domnul intervine cu semne si spune ce trebuie sa faci pentru ca sa se implineasca promisiunea Lui. TREBUIE SA FACI CEEA CE SPUNE DOMNUL DUMNEZEU

Luca 8:12 Cei închipuiţi în sămânţa căzută lângă drum, Sunt cei ce aud; apoi vine diavolul şi ia Cuvântul din inima lor, ca nu cumva să creadă, şi să fie mântuiţi.
Comentariu: Este o credinta care aduce mantuire, dar diavolul nu vrea mantuirea noastrasi ia Cuvantul lui Dumnezeu din inima noastra. Cuvantul da credinta care aduce mantuire si care da incredere in promisiunile din Cuvantul Lui.

Comentarii pe versete
Ioan 1:7 El a venit ca martor, ca să mărturisească despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el.
Comentariu: Marturia lui Ioan despre Lumina (Domnul Isus) a fost pentru ca toti sa creada prin el. Inseamna ca marturia noastra este pentru ca cei din jurul nostru sa creada prin noi in Domnul si sa vina la mantuire.

Comentarii pe versete
Ioan 11:42 Ştiam că totdeauna Mă asculţi; dar vorbesc astfel pentru norodul care stă împrejur, ca să creadă că Tu M-ai trimis.
Comentariu: Inainte cu un verset Domnul Isus spune: "Tata Iti multumesc ca M-ai ascultat!" Domnul Isus vroia sa le arate celor ce aveau sa vada minunea ca El era trimis de Dumnezeu sa faca lucrarea pe pamant dupa voia Lui si ca El nu facea nimic fara voia Lui. Dumnezeu ne trimite sa facem lucrarea Lui aici pe acest pamant.

Comentarii pe versete Ioan 16:2 Au să vă dea afară din sinagogi: ba încă, va veni vremea când, oricine vă va ucide, să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu.
Comentariu: ATENTIE LA CREDINTA GRESITA, SA CREZI DOAR CA CE FACI II PLACE LUI DUMNEZEU SI LUI SA NU-I PLACA FELUL TAU DE A CREDE.

Ioan 17:21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.
Comentariu: Rugaciunea Domnului Isus din Ioan 17, singura rugaciune scrisa in Sfanta Scriptura atat de lunga facuta de Domnul Isus.In unitate unii cu altii si cu Dumnezeirea, cei din jur vor crede in Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Numai in unitate cu Dumnezeu putem sa lucram ca Imparatia Lui sa se extinda.

Comentarii pe versete
Faptele Apostolilor 10:17 Pe când Petru nu ştia ce să creadă despre înţelesul vedeniei pe care o avusese, iată că, oamenii trimeşi de Corneliu, întrebînd de casa lui Simon, au stat la poartă,
Comentariu: Petru spusese Domnului cand i-a aratat vedenia, ca el nu mananca ceva spurcat; asa stia si intelegea Petru, dupa lege ca nu este bine sa manance altceva decat ce era scris in Lege.

Comentarii pe versete
Faptele Apostolilor 15:7 După ce s-a făcut multă vorbă, s-a sculat Petru şi le-a zis: „Fraţilor, ştiţi că Dumnezeu, de o bună bucată de vreme, a făcut o alegere între voi, ca, prin gura mea, Neamurile să audă cuvântul Evangheliei, şi să creadă.
Comentariu: Auzind Cuvântul lui Dumnezeu, Neamurile credeau. Credinţa vine în urma auzirii.Şi cum vor putea să creadă cei din lume dacănu este cine săle propovăduiască această Evanghelie, care este Cuvântul lui Dumnezeu?

Comentarii pe versete
Faptele Apostolilor 19:4 Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.”
Comentariu:Este o credinţă că Domnul Isus există cu adevărat,că El este cine pretinde,că a trăit pe acest pământ şi în cuvintele pe le spunea El.

Comentarii pe versete
2 Tesaloniceni 2:11 Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună
Comentariu: Despre predestinarea pe care o ştie numai Dumnezeu pentru fiecare persoană în parte, se pot spune o mulţime de lucruri. Nu e subiectul studiului de acum. Predestinarea, sau cum se numeşte în Teologie - PROVIDENŢĂ. O predestinare a Lui înţeleasă greşit de foarte mulţi oameni în zilele noastre, şi poate nu este cel mai corect să spunem predestinare = Providenţă. El trimite o lucrare de rătăcire unora pentru ca să creadă o minciună. Un exemplu clar se află în 2 Cronici 18:19-22 Şi Domnul a zis: „Cine va amăgi pe Ahab, împăratul lui Israel, ca să se suie la Ramot în Galaad şi se peară acolo?” Au răspuns unul într-un fel, altul într-altul. 20 Şi un duh a venit şi s-a înfăţişat înaintea Domnului şi a zis: „Eu îl voi amăgi.” Domnul i-a zis: „Cum?” 21 „Voi ieşi” a răspuns el „şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor proorocilor lui.” Domnul a zis: „Îl vei amăgi, şi vei izbuti; ieşi, şi fă aşa.” 22 Şi acum, iată că Domnul a pus un duh de minciună în gura proorocilor tăi care Sunt de faţă. Dar Domnul a vorbit rău împotriva ta.” Citiţi acest capitol 18 din 2 Cronici cu mare atenţie. Posibilitatea de a nu face voia lui Dumnezeu este mare când credinciosul nu-şi sfinţeşte viaţa.

You have no rights to post comments

Calendar

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Site actualizat cu 3 luni în urmă
Urmasii lui Neemia Copyright © 2010 - 2018
Urmaşii lui Neemia PRchecker.info
Privacy Policy & Terms of Use All Rights Reserved