^
Get Adobe Flash player

JURNAL DE RUGĂCIUNE 2016

JURNAL DE RUGĂCIUNE 4-10 DECEMBRIE

 

JURNAL DE RUGĂCIUNE
FONDUL BARNABA
4-10 DECEMBRIE

VIZITAȚI 

www.barnabasfund.ru/ro

 

 

 

 

Duminică, 4 decembrie

Doamne Isuse, așteptăm revenirea Ta, când vei îndrepta toate lucrurile nedrepte din lumea noastră, vei pune capăt violenței, conflictelor și războaielor, îi vei îndreptăți pe copiii Tăi și Îți vei instaura Împărăția. Atunci când ne gândim la creștinii care suferă pentru Numele Tău, care așteaptă cu răbdare eliberarea lor, Te rugăm să îi umpli de speranță și de încredere în Tine. Doamne, Dumnezeul păcii, ne bucurăm știind că în curând îl vei zdrobi pe Satan sub picioarele noastre. Așteptăm, împreună cu frații și surorile persecutate ziua în care păcatul și răul, moartea și distrugerea nu vor mai fi, iar dușmanul nostru va fi învins (Romani 16:20).

 

Luni, 5 decembrie

Două sezoane ploioase – care au trecut fără precipitații – urmate de inundații catastrofale au distrus recoltele în mare parte din Etiopia, dând naștere celei mai cumplite foamete din ultimii 50 de ani. Milioane de vaci și alte animale au pierit până acum, iar în august se presupunea că până la 10 milioane de oameni sunt în pericol de înfometare. Guvernul a înmagazinat cereale în anii precedenți, când au fost recolte bune, însă aceste provizii nu sunt suficiente. Proiectul Iosif al Fondului Barnaba contribuie la hrănirea celor mai nevoiași oameni din biserici și grupuri de casă. Vă rugăm să cereți îndurarea lui Dumnezeu peste națiunea etiopiană. Rugați-vă să cadă pe pământ cantitatea necesară de apă, la timpul potrivit, iar recoltele să crească. 

 

Marți, 6 decembrie

De la răsturnarea guvernării marxiste din 1991 a început un proces de islamizare a Etiopiei. Tribunalele sharia, deși sancționate prin constituția din 1994, au fost legalizate în 1999. S-au construit un număr mare de moschei și școli islamice, multe dintre acestea promovând islamul Wahhabi. Etiopia, a cărei populație este acum aproximativ o treime musulmană, a fost considerată timp de secole „o insulă creștină într-un oraș musulman." Rugați-vă ca lumina Evangheliei să continue să strălucească pornind din Etiopia. 

 

Miercuri,  7 decembrie

În ultimii opt ani, mai bine de 2000 de clădiri de biserici au fost arse sau demolate în Etiopia de către extremiștii islamici, iar peste 5000 de creștini au fost răniți sau uciși. Gruparea Stat Islamic a omorât, la începutul acestui an, 30 de creștini etiopieni în Libia, textul care apărea în filmarea incidentului numindu-i: „închinători ai crucii care aparțin ostilei biserici etiopiene". SI a lansat astfel avertizarea că de acum operează și pe teritoriul Etiopiei. Rugați-vă pentru protecția creștinilor etiopieni ca ei să răspundă acestor atacuri cu credință și putere de iertare. 

 

Joi, 8 decembrie

 

Un ministru al Ugandei solicită, într-un mesaj adresat Fondului Barnaba, sprijin în rugăciune pentru siguranța, pacea și protecția noilor convertiți de la islam la creștinism; printre convertiți se numără 30 de foști șeici și imami care trăiesc acum în case păzite. Alți lideri musulmani încearcă din greu să îi găsească, să îi captureze și să îi constrângă să se întoarcă la islam sau să îi omoare, în caz că refuză acest lucru. Rugați-vă ca ei să se odihnească la umbra Celui Atotputernic, știind că Dumnezeu este locul de scăpare și cetățuia lor (Ps. 91:1-2).

 

Vineri, 9 decembrie

Patru creștini care își lucrau pământul lângă Kolofata, Camerun, au fost răpiți în 12 august de către militanți Boko Haram. Două femei ostatice au fost eliberate la scurt timp după răpire pentru a aduna bani pentru răscumpărarea celorlalți doi, adică pentru eliberarea soțului și a soacrei uneia dintre femeile eliberate. Răscumpărarea a fost plătită, însă până acum numai soacra a fost eliberată. Rugați-vă pentru Samuel, care este încă în captivitate. În aceeași lună, în același oraș, un creștin pe nume Gazawa Alphonse a fost ucis atunci când orașul a fost atacat. Liderul unei biserici cameruneze a relatat Fondului Barnaba faptul că Gazawa a fost țintit de Boko Haram din cauză că, în urmă cu șase luni, el primise o medalie din partea guvernului pentru curajul de a se opune unu grup de luptători Boko Haram. Rugați-vă pentru văduva care a rămas în urma lui și pentru cei trei copii. 

 

Sâmbătă, 10 decembrie

În 27 august, în Gabon, vestul Africii, a fost reales pentru un mandat de șapte ani președintele Ali Bongo. El și tatăl său, ambii musulmani, au schimbat între ei conducerea țării în ultimii 49 de ani. Atunci când a fost anunțat rezultatul, oamenii au protestat pe străzi, într-o țară în care creștinii sunt de cel puțin trei ori mai mulți decât musulmanii. Candidatul înfrânt, Jean Ping, care a pierdut la o diferență de sub 6000 de voturi, s-a plâns că au avut loc fraude, mai ales în provincia în care s-a anunțat o prezență la vot de 99.93%, cu 95% din voturi pentru președintele Bongo. Rugați-vă ca persoana după voia Domnului să conducă această țară bogată în petrol; cereți pace și stabilitate în întreaga națiune. 

 

 

FONDUL BARNABA

 

Fondul Barnaba ajută creștini din lumea întreagă care se confruntă cu sărăcia, violența și persecuția. 

VIZITAȚI 

www.barnabasfund.ru/ro

 

Site actualizat cu 3 luni în urmă Copyright © 2010 - 2018 Asociaţia Urmaşii lui Neemia.   All Rights Reserved.