^
Get Adobe Flash player

JURNAL DE RUGĂCIUNE 2017

JURNAL DE RUGĂCIUNE 2017

JURNAL DE RUGĂCIUNE 26 NOIEMBRIE - 2 DECEMBRIE 2017

JURNAL DE RUGĂCIUNE
FONDUL BARNABA
26 NOIEMBRIE - 2 DECEMBRIE

VIZITAȚI

www.barnabasfund.ru/ro

 

Duminică, 26 noiembrie

Tată ceresc, ne rugăm pentru creștinii din Irak, care au suferit din pricina ostilității, a conflictelor și a violenței în ultimii ani. Dă-le pacea în mijlocul tulburărilor și al incertitudinii; ne rugăm în special pentru cei care și-au părăsit locuințele și care se confruntă cu un viitor atât de nesigur, mai ales în contextul referendumului din septembrie privind independența kurdă. Descoperă fiecăruia încotro să o apuce și amintește-le zilnic că adevărata lor casă și cetățenie sunt în ceruri. Ne rugăm în Numele lui Isus.

 

Luni, 27 noiembrie

La 21 septembrie, Consiliul de Securitate al ONU a aprobat în unanimitate demararea unei investigații a genocidului comis de către grupul militant Stat Islamic din Irak. Mulțumiți-I Domnului pentru această hotărâre demult necesară și rugați-vă ca investigația privind situația etnicilor Yazidi, a creștinilor și a altora care au suferit atât de mult în mâinile Statului Islamic să fie temeinică și corectă. Scopul este de a aduce făptașii în fața instanței irakiene, dar în temeiul legilor internaționale.

 

Marți, 28 noiembrie

Opt biserici din Bagdad au fost închise definitiv, după ani de declin, deoarece membrii adunării au părăsit capitala irakiană din cauza violenței anti-creștine. Creștinii trăiesc cu nesiguranța zilei de mâine și amenințați cu violența. Creștinii au fost ținta răpitorilor, iar unii comercianți creștini au fost forțați să plătească bani pentru a beneficia de protecția milițiilor. Creștinii își dau seama că mesajul care li se transmite este „Dați-vă la o parte". În Irak au existat creștini încă din secolul I; rugați-vă ca prezența și mărturia creștină să continue în Irak.

 

Miercuri, 29 noiembrie

Raqqa a fost capitala Statului Islamic (SI) din Siria începând din 2014. La momentul redactării, se pare că orașul a fost eliberat. Câteva persoane din minoritatea creștină din Raqqa nu au reușit să fugă când SI a preluat controlul aspra orașului. Când șapte dintre acești creștini au fost salvați de forțele conduse de kurzi în august, ei au spus cum au fost umiliți, insultați și făcuți să plătească jizya, taxa islamică clasică impusă minorităților nemusulmane. Doamna Karabidian a explicat cum ea și celelalte femei creștine au fost forțate să poarte vălul, dar să-și lase fețele descoperite, astfel încât acestea să poată fi deosebite de femeile musulmane și insultate. Rugați-vă ca SI să fie nu numai învins pe plan militar, ci  ideologia lor extremistă să-și piardă popularitatea. Rugați-vă pentru vindecare pentru toți cei traumatizați în urma experienței lor cu SI.

 

Joi, 30 noiembrie

Micul oraș de munte Maaloula din Siria era cunoscut înaintea războiului drept un loc unde creștinii încă vorbeau ca limbă maternă un fel de aramaică asemănătoare limbii vorbite de Isus. Fiind un oraș cu identitate creștină, el a fost vizat de grupuri islamiste rebele care au jefuit tot ce era de valoare în clădirile bisericilor și au dat foc unora dintre ele. Maaloula a fost ulterior eliberat de forțele guvernamentale siriene, iar locuitorii săi creștini au lucrat din greu pentru restaurarea bisericilor, unde închinarea creștină a fost reluată. Ei încearcă, de asemenea, să recâștige încrederea pe care o aveau între ei și vecinii lor musulmani; rugați-vă că Domnul să binecuvânteze aceste eforturi. (Matei 5:9)

 

Vineri, 1 Decembrie

Șase lideri de tineret creștini din statul Madhya Pradesh, India, au fost eliberați pe cauțiune după 95 de zile de detenție. Încă sunt acuzați de „convertire forțată" pentru că au dus niște copii creștini într-o tabără de vară. Autoritățile susțin că părinții copiilor nu au făcut documentele corespunzătoare atunci când s-au convertit de la hinduism la creștinism și, prin urmare, copiii lor încă sunt, oficial, hinduși. Mulțumim Domnului pentru răspuns la rugăciunea eliberării lor și rugați-vă ca acuzațiile să fie retrase.

 

Sâmbătă, 2 decembrie

 

Statul Jharkand din India a prezentat un proiect de lege privind „libertatea religioasă". Dacă proiectul va trece, înseamnă că oricine își schimbă religia trebuie să obțină permisiunea unui magistrat, iar creștinii vor da socoteală în fața legii pentru împărtășirea credinței lor. Legea ar interzice, evident, convertirile prin înșelăciune, forță sau amenințare dar, așa cum s-a întâmplat în alte cinci state indiene care au deja astfel de legi în vigoare, legea ar putea fi folosită împotriva creștinilor implicați efectiv în evanghelizare. Rugați-vă ca acest proiect de lege să nu devină lege.

 

FONDUL BARNABA

 

Fondul Barnaba ajută creștini din lumea întreagă care se confruntă cu sărăcia, violența și persecuția. 

VIZITAȚI

www.barnabasfund.ru/ro

Inline image 1Site actualizat cu 3 luni în urmă Copyright © 2010 - 2018 Asociaţia Urmaşii lui Neemia.   All Rights Reserved.